De Drie Wachters wint ontwerpprijsvraag!

Jij bepaalt hoe SPACE-S eruit gaat zien! Daarom daagden we jou als bewoner uit om het hek voor de hoofdingang van SPACE-S te ontwerpen. En met succes. Maar liefst 22 bewoners namen de uitdaging aan en dit leverde 19 creatieve en heel verschillende ontwerpen op. Maar er kan er maar één de winnaar zijn: ‘De Drie Wachters’ van Piotr Michal Szczesniak en Tim Kouthoofd!

Combinatie van groen en stedelijk
Het winnende ontwerp, ‘De Drie Wachters’, combineert groen en stedelijk in één vorm en heeft een hele mooie afstemming tussen het groen en de verlichting. De verschillende hoogtes van het hek en de verlichting passen uitstekend bij Strijp-S en SPACE-S. Dit hek wekt je nieuwsgierigheid en je voelt je welkom, maar het hek werkt ook echt als een grens.

De komende tijd maken we afspraken met de winnaars over de verdere uitwerking naar een definitief ontwerp.

Puntentelling
Jullie reageerden enthousiast op het idee van een ontwerpprijsvraag. 120 bewoners stemden dan ook op hun favoriete ontwerp. Deze stemmen bepaalden voor 1/3 de uitslag. Ook de punten van Woonbedrijf en van de architect en stedenbouwkundige telden elk voor 1/3 mee.

‘De Drie Wachters’ zat in de top 3 van alle drie de partijen en behaalde dus niet alleen de meeste punten, maar kreeg van iedereen ook een hoge waardering.

Eervolle vermelding
‘De Momenten van SPACE-S’ (door Tim van der Grinten) en ’S From SPACE-S’ (door Tim Kouthoofd), krijgen een eervolle vermelding. Ook deze ontwerpen scoorden veel punten bij alle partijen en ’S From SPACE-S’ kreeg zelfs de meeste stemmen van de bewoners! Het zijn dan ook fantastische en grootste ontwerpen, maar financieel en technisch zitten er te grote risico’s aan.

eervolle-vermelding

‘De Drie Wachters’
Dit is hem dan, het winnende ontwerp:

de-drie-wachters

 

de-drie-wachters-tekst