Verslag lotingsavond

Gisteravond was de lotingsavond voor de Reserveringsweek. De loting bepaalde de volgorde van reserveren voor bewoners met evenveel Matspunten. Oei, wat was het spannend! Zeker in de groep met 2 of 3 Matspunten kan dat wel een verschil van 40 plaatsen zijn.

Een eerlijke loting is dan wel zo belangrijk. Daarom mochten alle bewoners bij de loting aanwezig zijn en assisteerden jullie zelf bij het trekken van de lootjes.

space-s-loting-02space-s-loting-04

Emmers vol lootjes
Per Matsgroep stond er een emmer met alle namen erin. In de eerste twee emmers zat maar één lootje, dus dat vlotte goed. Joep was zichtbaar trots dat hij als állereerste een woning op SPACE-S mag reserveren. Davy, met 13 Matspunten, mag als eerste in zijn categorie reserveren.

En zo trokken we emmer voor emmer lootjes en klonk er luid gejuich als de naam van een van de aanwezigen voorbij kwam. Na ruim een uur hingen alle lootjes op volgorde op de borden en was de definitieve reserveringslijst bekend.

Rob vertelde dat hij tevreden is met zijn 60e plaats: “Dan maak ik toch een reële kans op de woning die ik graag wil!” Renee haakte pas later aan bij SPACE-S en behaalde daarom plek 109. Tijdens de Reserveringsweek is zij helaas op vakantie. “Tsja, even kijken of ik een vriendin kan machtigen om voor mij te reserveren. En anders reserveer ik gewoon volgend jaar een woning”, reageert ze.

space-s-loting-03

Elkaar leren kennen

Bij de bewoners met veel Matspunten lichtten we samen toe wie het zijn en aan welke projecten zij meewerkten. Bij de bewoners met wat minder Matspunten ging dit wat moeilijker. Maar geen nood: nu je echt bewoner van SPACE-S bent, leer je je buren snel genoeg kennen! Bijvoorbeeld op de stadscamping op 20 september.

Op 11 oktober organiseren we een kennismakingsdag, waarbij we hopen dat iedereen die een woning reserveert aanwezig zal zijn. Om kennis te maken met je buren, maar ook om samen te bespreken hoe we nu verder gaan met SPACE-S.

Reserveren
Maar nu eerst op naar de Reserveringsweek! De komende tijd ontvang je via Facebook en de website informatie over het reserveren. Dus houd ons in de gaten!