Verslag Huiskamer 6 november 2014

De eerste Huiskamer zit erop en wat ons betreft was hij zeer geslaagd. Leuk dat er veel nieuwe gezichten waren en dus ook nieuwe inbreng. Hoe kunnen we bijvoorbeeld sport en beweging bevorderen op SPACE-S en is er een manier te bedenken om voedsel(resten) te delen? Kunnen we kippen houden op een dakterras?

De centrale trap

Ontwerp door Tim van der Grinten

Ontwerp centrale trap SPACE-S van Tim van der Grinten

En ook voor de trap hebben we al een aantal steekwoorden kunnen formuleren die Woonbedrijf en de architect handvatten geven voor een succesvolle Lab. De trap die Tim al had geschetst pakte mooi alle inzendingen en reacties samen. De trap zoals een trap bedoeld is, met een snelle kant en een langzamere/zit kant. De overkapping biedt mogelijkheden om samen iets te organiseren. Het zitje dat nu getekend is, is misschien wel in lijn met het ontwerp van het andere buiten meubilair dat nog ontworpen zal gaan worden.

Tot aan 18 november proberen we van dit ontwerp verschillende modellen te maken, verschillen in uitstraling en misschien mag ‘ie nog iets spannender.

huiskamer-space-s-november-2014-02

Programma opstellen

Aan ons nu verder de schone taak om een programma samen te stellen voor de komende Huiskamers en met alles wat we gehoord en gezien hebben kunnen we niet anders concluderen dan dat die helemaal top wordt! Maar de agenda is daarmee nog lang niet gevuld dus als je nog iets hebt wat je graag wilt delen met je buren, laat het ons weten dan kunnen we samen bekijken hoe we daar vorm aan kunnen geven.

Tot de volgende Huiskamer (altijd eerste donderdag van de maand)! Wessel, Kiki en Davy

huiskamer-space-s-november-2014-01

 

huiskamer-space-s-november-2014-04

huiskamer-space-s-november-2014-03