Kennismaken en agendabepaling op Burendag

Op zaterdag 11 oktober vond de eerste echte SPACE-S Burendag plaats! Zo’n 80 enthousiaste SPACE-S’ers deden mee, zowel bewoners met de reservering al op zak als bewoners die later pas reserveren. Thema’s van de Burendag: met welke onderwerpen gaan we de komende twee jaar aan de slag én natuurlijk kennismaken met je nieuwe buren! 

Welke onderwerpen vind jij belangrijk?

Omdat we met zo’n grote groep waren, stelden we bij binnenkomst iedereen apart de vraag: welke onderwerpen vind jij belangrijk om de komende twee jaar te behandelen?” En: “waar zou jij je voor willen inzetten?” Daarna konden de bewoners kennismaken met hun toekomstige buren: soms mensen van dezelfde etage of naaste buren. En soms waren het bewoners die in hetzelfde blok komen te wonen.

Burendag_Oktober_09

Dit waren de belangrijke onderwerpen

Na deze kennismakingsgeprekjes volgde een presentatie van alle opgehaalde onderwerpen op een tijdlijn van nu tot 2016/2017. Duidelijk was wel dat voor de meeste aanwezigen belangrijk blijft:

 • Contact, online, maar vooral ook offline
 • Samen dingen doen
 • Samen dingen bedenken
 • Meedenken met Woonbedrijf over onder meer ontwerp, beheer, etc.
 • Een antwoord op vragen over de eigen woning

Burendag_Tijdslijn

Verder willen de bewoners meer te weten komen over bijvoorbeeld:

 • Hoe richten we het groen in
 • Hoe organiseren wij ons als bewoners
 • Hoe gaan we om met Facebook, de website
 • Hoe bepalen we de kleuren/materialen van de entrees, gangen e.d.
 • Wat gaan we in het beheer zelf doen
 • We willen graag zelf mee bouwen
 • Hoe komt de eigen woning eruit te zien?
 • Wat voor wanden komen er?
 • Hoe gaan we koken?
 • Zijn huisdieren welkom?
 • Komen er bergingen? En hoe worden die verdeeld?
 • Hoe zit het met (gescheiden) afvalverzameling?

Kortom: er is genoeg om over na te denken. En dat gaan we zeker doen!

Burendag_GroepBlok1

Doorstart Huiskamer

Bewoner Kiki introduceerde de doorstart van de Huiskamer. Een huiskamer die uitnodigt om elkaar (beter) te leren kennen en om actief met elkaar van gedachten te wisselen. “Een informele setting met een formeel karakter”, aldus Kiki. “Met onderwerpen die van belang zijn om met elkaar te bespreken, maar waar we nog de tijd voor hebben. We hoeven er dus niet per se die avond uit te zijn. En bewoners zijn op deze avonden in de lead! Goed als iedereen hier met regelmaat een keer bij aanschuift.”

De Huiskamer zal iedere eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur open zijn. De locatie wordt het Glaspaviljoen: hét ontmoetingspunt voor alle bewoners van Strijp-S op het Ketelhuisplein. Deze wordt tijdens de komende Dutch Design Week in gebruik genomen. Ook SPACE-S’ers mogen daar dus gebruik van maken.

Bewoners Kiki, Wessel en Davy gaan de huiskameravonden organiseren. De eerste Huiskamer staat gepland 6 november.

Burendag_Oktober_05