COLLECTED IV: 3D Schets

COLLECTED IV – 3D Schets
zondag 23 juni 2013 / 15.30 – 17.30 uur
Beukenlaan 1b (onder het ‘Strijps bultje’)

Schets mee, bouw mee, creëer je eigen SPACE-S!
Tijdens de Dag van de Architectuur bouwen we met SPACE-S verder aan de nieuwste wijk op Strijp-S. De opdracht is nu om met elkaar de gewenste volumes voor de wijk te bepalen. Met als resultaat: een schets van de wijk in 3D.

Ingrediënten SPACE-S
De afgelopen maanden bepaalden toekomstige bewoners van SPACE-S viawww.facebook.com/space040 en bijeenkomsten vol energie en inspiratie al enkele belangrijke ingrediënten voor hun nieuwe wijk. Zij bepaalden: SPACE-S wordt een groene buurt, met veel collectieve voorzieningen, opgebouwd uit verschillende hofjes met ieder hun eigen karakter. Ook deze karakters worden bepaald door de bewoners zelf. Bewoners van verschillende leeftijden en woonwensen maar met dezelfde leefstijl wonen naast elkaar.

3D ontwerp
Deze ingrediënten zijn de basis voor het 3D ontwerp waaraan we samen met jou op 23 juni werken. Professionals en toekomstige bewoners gaan samen aan de slag met schetsen en blokken om de gewenste volumes voor de wijk te bepalen. We staan stil bij uitdagen als: Hoe maken we mooie verbindingen tussen de verschillende hofjes en woonblokken? Hoe zorgen we voor veel zonlicht in de wijk? Hoe vinden we een mooi evenwicht in hoog- en laagbouw? Wat zijn slimme parkeeroplossingen? Denk je met ons mee?

Meld je aan via https://www.facebook.com/events/192588477563235/ of
info@space-s.nl