SPACE-S wint Vanenburg Corporatie Award 2014

“Lang leve de huurder!”

Na een spannende finale op 4 december 2014 is het project SPACE-S van woningcorporatie Woonbedrijf tot trotse winnaar van de Vanenburg Corporatie Award 2014 uitgeroepen. Na de bekendmaking van de winnaar overhandigde juryvoorzitter Prof. Marcel Veenswijk, hoogleraar Management van Cultuurverandering VU de award.

Bewoner Rudy van Beurden: “Tuurlijk is het geweldig dat je zo’n prijs wint. De bewoners en Woonbedrijf werken intensief samen. We zijn erg blij met de samenwerking en het onderlinge vertrouwen. We bouwen een prachtige buurt met elkaar. Het is heel fijn dat onze bijzondere manier van werken opgemerkt wordt, en zelfs als een topvoorbeeld wordt genoemd voor andere corporaties en bewoners.”

SPACE-S Woonbedrijf winnaar Vanenburg Corporatie Award 2014

Zes toekomstige bewoners van SPACE-S namen met een interactieve en dynamische presentatie de juryleden mee in hun SPACE-S gevoel en –beleving. “Alle drie de nominaties blinken uit in het centraal stellen van de doelgroep door in de organisatie en projecten hun huurders nadrukkelijk te betrekken. SPACE-S onderscheidt zich op drie belangrijke punten: de frisse aanpak die is gekozen, community building is vanaf het prille begin van het project een krachtige drijver en het concept is breed gedragen door de ruim 400 toekomstige bewoners van SPACE-S. Bovendien heeft Woonbedrijf tot in de haarvaten het principe doorgevoerd om van ‘buiten naar binnen’ te denken en te doen”, aldus Marcel Veenswijk, juryvoorzitter, tijdens de bekendmaking van de winnaar. Vol trots namen de SPACE-bewoners de prijs in ontvangst.

SPACE-S

SPACE-S is hét voorbeeld van klantgestuurd werken van een eigentijdse woningcorporatie van de toekomst. Toekomstige bewoners ontwikkelen samen met Woonbedrijf en studentenhuisvester Vestide hun ideale woonbuurt op Strijp-S in Eindhoven. Ruim 1.000 mensen bepaalden samen het DNA, de structuur en inrichting van de buitenruimte en woningen, het ontwerp van de gebouwen én de manier van samenleven. Op bijeenkomsten, inspiratiesessies, via Facebook en op eigen initiatief inspireerden bewoners elkaar en gaven richting aan het definitieve ontwerp. In 2016 mag het resultaat bewonderd worden.

winnaar-vanenburg-corporatie-award-space-s-02

Doelstelling Vanenburg Corporatie Award 2014

De Vanenburg Corporatie Award heeft als doel om vooruitstrevende projecten en leerervaringen in de schijnwerpers te plaatsen die daadkrachtig en eigentijds bijdragen om goede en betaalbare huisvesting aan de doelgroep te bieden. Een belangrijk aspect van de Award is het bewerkstelligen van verbindingen tussen bestuurders en professionals op het gebied van wonen en leefbaarheid.