LAB Collectief Beheer 5 juni

Aankomende donderdag 5 juni vindt het LAB Collectief Beheer plaats. Tijdens het eerste LAB op 24 april hebben bewoners hun inspiratie gedeeld over hoe zij het collectieve beheer in willen richten: op zo’n manier dat kwaliteit behouden blijft. Vandaag zijn er ervaringsdeskundigen uitgenodigd, die onze inspiratie gaan toetsen. Ze komen vertellen over hun ervaringen bij inspirerende voorbeeldprojecten. We gaan in gesprek over het beheer en onderhoud van de collectieve ruimten, het complex en groen. Wat is slim en waar moeten we rekening mee houden?

In de buurt Vrijburcht hebben de bewoners naast huizen o.a. bedrijfsruimten, theater, cafe, creche en logeerkamers geregeld. Zij vertellen over hun ervaringen.

Marjan Kootwijk is werkzaam bij Ymere en is betrokken bij vele groenprojecten die door bewoners zelf getrokken worden. Zoals de eerste buurtmoestuin in Amsterdam-West. Wat kunnen we van haar leren?

Het beheer en onderhoud van het complex doen we samen op SPACE-S. Hoe gaan we bijvoorbeeld het klein onderhoud, schoonmaak, verven en reparaties van de buitenboel vormgeven? Regionale huismeester Ed Kooijmans en Eric van Acht van Futuris vertellen over hun ervaringen om samen het beheer uit te voeren met gegarandeerde kwaliteit. We zijn erg benieuwd!

Donderdag 5 juni
19.00 – 21.00 uur
Hoofdkwartier Drents Dorp, Beukenlaan 1b
https://www.facebook.com/events/1440856506154449/