Ontwerpteam maakt grote stappen

Het ontwerpteam met bewoners en architecten boekt grote voortgang. Inmiddels hebben twee van de drie geplande ontwerpateliers plaatsgevonden, en is het team de diepte in gegaan over onderwerpen als gevels, materialen, ramen, balkons, groeninrichting, paden en hekken. Zo worden de wensen van bewoners steeds scherper vertaald in concrete uitwerkingen.

Richting is bepaald
In het tweede ontwerpatelier ging het team met elkaar aan de slag op basis van wanden vol schetsen, voorbeelden en visualisaties. Zo werd direct duidelijk welke uitwerkingen in de smaak vallen, en welke opties afgestreept kunnen worden. Het ontwerpteam was het bijvoorbeeld snel eens over de ramen en terrassen, hiervoor lag een aantrekkelijk voorstel. Ook de uitstraling van de twee grotere torens sluit goed aan bij de wensen. Veel waardering was er ook voor de entree aan de zijde van de Torenallee met aantrekkelijk hekken en een centrale trap. Voor dit laatste idee gaat onderzocht worden of er ruimte in het plan gemaakt kan worden voor deze extra eyecatcher.

Eenheid en verscheidenheid
Het grootste vraagstuk is nu hoe de verschillende gebouwen en blokken een geheel gaan vormen zonder dat het eentonig of saai wordt. De architecten werken momenteel hard aan nieuwe uitwerkingen die besproken gaan worden in het derde en laatste ontwerpatelier op 3 juni. Duidelijk is in ieder geval dat bewoners de diversiteit niet willen zoeken in opvallende kleuren en schilderwerk, en dat de grote toren er best uit mag springen. Daarnaast zijn er diverse plekken in de wijk die erg geschikt zijn om iets bijzonders mee te geven in het ontwerp. Ook dit wordt een onderwerp in het volgende ontwerpatelier.

Visualisaties
Bekijk hieronder enkele visualisaties die een goed beeld geven van de discussie en voortgang (klik op de beelden voor een vergroting):

Torens (1) Entrees en plint
Torens                                                Entrees en plint

Centrale trap (1)  Niet eentonig en saai (1)
Centrale trap                                    Niet eentonig en saai

image-2014-05-27 (1)  image-2014-05-27
Raam en balkon, glas en baksteen

image-2014-05-27 (3)  image-2014-05-27 (2)
Kleuren zoeken