LAB Geluid: testen wat de buren kunnen horen

Stel je voor: een testpanel van twaalf toekomstige bewoners in een lege nieuwbouwwoning. Een saxofoon, een akoestische gitaar en een geluidsset met lekkere bas. Dinsdag 29 januari hebben we bij LAB geluid lekker kunnen testen.
Het doel? Ervaren hoe de norm van het huidige Nederlandse bouwbesluit uitpakt in de praktijk: wat hoor je nog van je buren, en wat niet? En dus ook: wat horen zij dus in de toekomst op Space-S van jou?!
Conclusies? Er zijn geen extra maatregelen nodig, nieuwbouwwoningen voldoen ruim aan de kwaliteit die bewoners wensen! Je kunt prima zelf piano spelen zonder dat er iemand last van heeft. Alleen bij zeer zeer harde muziek hoor je de lage tonen van de speaker bij de buren, dus bijvoorbeeld bij een dansfeestje. “Maar,” zo zeiden de aanwezigen, “dat lossen we dan gewoon samen op!”