Veel geleerd over groen op SPACE-S

Vrijdagavond 18 oktober heeft een groep bewoners van Space-S aan een groenworkshop meegedaan onder leiding van Soontiens Hoveniers. Denken over wat en waarom, en direct ook handen uit de mouwen. De resultaten zijn nog de hele week te zien in de kas die Rechargeables heeft neergezet. Een mooie plek, passend bij ons DNA!

IMG_0076

Een greep uit de ideeën:
– Kunnen we regenwater opvangen die dan via een slim irrigatiesysteem wordt ingezet voor platen? Ja, een grote design-regenton kan al heel leuk zijn en iets toevoegen.
– Soms geeft 1 boom op de juiste plek een grotere effect van rust en sfeer dan een heel bos.
– Beheer van mooie groene omgeving kost veel tijd en geld. Zijn bewoners bereid om hier zelf aan bij te dragen?
– We willen op het dak wel een combi van groen en zendmast, een soort design-wifiboom.
– Ergens een plek in de toen voor vleermuizen of vogels.

IMG_0057Soontiens kwam met vele handige tips. Aangegeven werd dat veel kosten gaan zitten in het beheer, ook als je het niet verwacht. Bijvoorbeeld: een wilde tuin heeft ook veel onderhoud nodig. Maar ook: hangplanten zijn prachtig, maar vragen veel grond en worden nooit heel erg lang. En als belangrijkste tip: sommige planten zijn 10 maanden per jaar prachtig, en goed en betaalbaar in het beheer. Kun je met elkaar accepteren dat ze twee maanden dor zijn en geen mooie uitstraling geven?

IMG_0109

 

IMG_0122