Verslag en fietsroute Bikeride hofjestocht Eindhoven

Deze zomer trekt SPACE-S erop uit, te beginnen in eigen stad. Op woensdag 7 augustus trotseerde een groepje die-hards de regen om de hofjes van Eindhoven te ontdekken. 12 deelnemers fietsten langs allerlei bekende en onbekende plekjes die iets vertellen over buitenruimte. Goede en slechte voorbeelden over groen, hofjes, gezamenlijke ruimten en samenwerking met buren.

De groep heeft gemerkt dat weinig hofjes echt worden gebruikt, vaak alleen om naar te kijken. Bovendien waren veel hofjes ‘eigen terrein’ of ‘verboden toegang artikel 461′. Weinig kruip-door-sluip-door of dubbele gelaagdheid. SPACE-S kan op dit gebied echt iets extra’s gaan bieden.

Wat is bruikbaar voor SPACE-S, of juist niet? Die vraag leverde interessante inzichten op. En het gevoel dat er op SPACE-S echt iets onderscheidend kan ontstaan.

Wil je deze route ook fietsen? Dat kan! Download of bekijk hier het boekje met de fietsroute, om inspiratie op te doen voor SPACE-S.

Binnenkort vinden er nog meer excursies plaats. Houd de agenda in de gaten!